Anemie macrocitară Aregenerative: mecanism și cauze - Leucemie

Anemie aregenerative. Anemie aregenerative - docspoint.ro

În special, acest lucru este valabil pentru o boală precum anemia microcitică.

anemie aregenerative paraziții răi sunt plini

Globulele roșii sunt globule roșii care au forma unui disc biconcave. Mărimea unei singure celule roșii este de microni femtolitri.

Cauzele pot fi de natura alimentara aport insuficient de fier in dietadatorita deficientelor de absobtie intestinala a fierului de exemplu, boala celiacain perioada sarcinii datorita utilizarii crescute a rezervelor de fier prin cresterea volumului de sange circulant si  pentru acoperirea necesarului fatului care creste. Ca si cauze, mai sunt pierderile de sange- ginecologice anemie aregenerative femei sau pierderile digestive hemoragie digestiva superioara in gastrite erozive, ulcere gastrice sau duodenale si hemoragii digestive inferioare- hemoroizi. Anemia prin deficit de folati  este o anemie megaloblastica. Folatii, sau vitamina B9, sunt nutrienti continuti mai ales in fructe si legume verzi, iar o alimentatie saraca in aceste alimente poate conduce la deficit si aparitia acestui tip de anemie.

Când se modifică structura, structura, numărul și compoziția globulelor roșii, medicii diagnostică anemie. Anemia microcitică se caracterizează prin apariția în sângele globulelor roșii mici. Normă și patologie Globulele roșii vă permit să mențineți activitatea vitală a corpului uman. În mod normal, dimensiunile lor sunt de fl. În funcție de acest indicator, distingeți: Anemie microcitică microcitoză în care mărimea globulelor roșii este mai mică de 80 fl.

L anemie en fer

Anemia macrocitică, în care dimensiunea globulelor roșii depășește fl. Dacă mărimea globulelor roșii rămâne în limite normale, atunci medicii vorbesc despre normocitoză. Indicatorul de culoare al sângelui are o mare importanță în diagnosticul diferitelor boli.

Anemia poate fi hipocromă, hipercromă și normocromică. Hemoglobina, care face parte din globulele roșii, este responsabilă pentru culoarea sângelui.

Anemie macrocitară Aregenerative: mecanism și cauze

Dacă nu este suficient în sânge, atunci microcitoza este însoțită de hipocromie. Această afecțiune se numește anemie microcitică. Ce este microcitoza? Microcitoza este o afecțiune comună în care globulele roșii dobândesc volume mici. Când un test de sânge este capabil să detecteze un număr mare de globule roșii mici, ceea ce reprezintă o abatere de la normă.

Normă și patologie

Nu este suficient să se stabilească pur și simplu faptul de anemie microcitică, este necesar să se identifice cauza care a dus la această încălcare. Acest lucru este valabil mai ales în timpul diagnosticului inițial. Trebuie anemie aregenerative în vedere faptul că microcitoza este asociată cu diverse patologii. Prin urmare, este necesar să se facă un diagnostic diferențial.

anemie aregenerative ce medicamente să bea împotriva paraziților

Unele soiuri de anemie în sine duc la dezvoltarea microcitozei. De aceea, este important să înțelegem ce afecțiune a apărut mai devreme: anemie sau microcitoză. Adesea, anemia hipocromă se dezvoltă tocmai datorită faptului că globulele roșii au dimensiuni reduse.

anémies arégénératives

Deficiență de fier și anemie Anemia microcitică cu deficit de fier este cea mai frecventă boală care apare printre toate celelalte tipuri de anemie. Anemia microcitică cu deficit de fier se poate datora următoarelor motive: Anemia pe fondul hemoglobinuriei, atunci când globulele roșii deteriorate suferă moarte masivă, iar hemoglobina eliberată din ele începe să circule liber în sânge.

Anemie pe fondul hemosiderinuriei, când se acumulează hemoglobină în rinichi.

anemie aregenerative formula de vierme rotunde

În acest caz, în urină se va observa o creștere a nivelului de hemosiderină un produs al oxidării hemoglobinei. Anemie posthemoragică cronică, care se dezvoltă pe fundalul diferitelor boli ale sistemului digestiv. În același timp, o persoană observă constant sângerare ascunsă sau excesivă uterină, renală, nazală și gastro-intestinală. Anemie care se dezvoltă cu erori nutritive. Când meniul unei persoane conține prea puține anemie aregenerative care conțin fier. Anemie care se dezvoltă în anumite perioade ale vieții, când organismul are nevoie de doze mari de fier.

De exemplu, în timpul nașterii unui copil, în timpul alăptării, în timpul nașterilor frecvente, cu participarea la donarea de sânge.

anemie aregenerative wart on foot nhs

Anemie care se dezvoltă cu încălcarea procesului de asimilare a fierului sau cu probleme în anemie aregenerative acestuia. Adesea, astfel de eșecuri sunt observate la persoanele care suferă de tumori canceroase în zona tractului digestiv, inflamațiile cronice afectând sistemul anemie aregenerative LCD. Tipuri de anemie Deși anemia cu deficit de fier este cea mai frecventă variantă a anemiei, totuși, nu trebuie să uităm de alte soiuri ale acestei afecțiuni.

Acestea includ: Hemoglobinopatie: microsfrocitoză ereditară, boala Minkowski-Shoffar, talasemie. Anemia microcitică sideroblastică.