Condiloame in anus

Condilom anal

Conținutul

  Condiloamele perianale condilomatoza anala sunt noduli de culoare roz-cenusie, cu aspect de conopida, situati pe mucoasa canalului anal si pe tegumentul perianal.

  pastile de tratament de tenie

  Cauzele condiloamelor anale Este o boala cu transmitere preponderent sexuala, la baza careia sta infectarea cu virusul HPV. Nu este exclusa si infectarea prin lenjeria intima contaminata. Simptomele condilomatozei anale Pacientii acuza aparitia senzatiei de corp strain in regiunea perianala, senzatie de umiditate locala, prurit perianal si uneori dureri la defecatie si sangerari.

  tipuri și tratamentul viermilor

  Stabilirea diagnosticului Diagnosticul se pune in urma inspectiei locale, dupa aspectul caracteristic al leziunilor. Tuseul rectal si anuscopia sunt obligatorii fiindca exista posibilitatea de extindere a condiloamelor acuminate in canalul anal pana la linia dentata si la nivelul plexului hemoroidal intern.

  oxiuri mod de transmitere

  La tuseul rectal se simt mici noduli pe canalul anal iar anuscopia ii vizualizeaza condilom anal nivelul plexului hemoroidal intern. Numarul si dimensiunile pot varia de la noduli solitari de mm pana la formatiuni mari de dimensiunea unui pumn.

  • Condiloame - Derma - Clinica dermatologica Bucuresti
  • Sus Condiloamele late sunt condiloame rosiatice, umede, specifice sifilisului secundar.
  • Condiloame in anus

  Tratament condilomatoza anala Tratametul condiloamelor acuminate este combinat : excizie chirurgicala, fototermocoagulare, tratament topic si sistemic cu preparate imunomodulatoare. Prima etapa de tratament este inlaturarea obligatorie a leziunilor si ulterior combinarea altor metode de tratament. Pot fi necesare cateva sedinte de excizie sau fototermocoagulare in functie de extinderea si marimea condiloamelor. Dupa incheierea tratamentului se recomanda controale periodice pentru prevenirea recidivelor posibile.

  hpv szemolcs labon

  Condiloamele netratate pot sa se malignizeze de aceea trebuie de pus accent pe depistarea precoce condilom anal bolii si tratamentul recidivelor. Programari LaurusMedical.